Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@19:07:15 GMT

وصيت نامه امام خميني(ره)؛ منشوري الهي و سياسي

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۴۳۴۱۵

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- امام خميني 14 خرداد 1368 چشم از جهان فروبست و وصيت نامه اي که در آن به تمام موارد عبادي و سياسي اشاره شده بود به يادگار گذاشتند؛ در اين منشور موضوع هايي چون حديث ثقلين، وحدت و اتحاد مردم و روحانيان، مساله مقاومت و استقامت در برابر دشمني ها و رعايت اخلاق در تمام ابعاد زندگي را مي توان مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



امام خميني معمار بزرگ انقلاب با تشکيل نهضتي انقلابي و اسلامي در برابر استبداد و استعمار زمان ايستادند و با ايمان، اتحاد و همراهي ملت ايران، پايان بخش حکومت طاغوت شدند و با برپايي نظام جمهوري اسلامي در اين سرزمين کهن آينده اي روشن را براي مردمان اين ديار کهن به ارمغان آوردند.

ايشان در 1281 خورشيدي در شهرستان خمين از توابع استان مرکزي ديده به جهان گشودند و از همان دوره کودکي با علوم ديني آشنا شدند و در سال هاي بعد به منظور کامل کردن دانش خويش به حوزه علميه قم رفتند و در آنجا از محضر آيات عظام «آقا مـيـرزا محمـد علـي اديب، سيد محمد تقـي خـوانساري، سـيـد عـلي يثربي کاشاني و حاج شيخ عبدالکريـم حايري يزدي» بهره بردند.

امام(ره) پس از پايان تحصيلات خود به عنوان يکي از مجتهدان صـاحب راي در فـقـه، اصـول، فلسفه، عرفــان و اخلاق به آموزش اين درس ها در حوزه علميه قـم و نجف همت گماشتند، اين عالم بزرگ براي نخستين بار مباني نظري حکـومت اسلامـي را در سلسله درس هاي ولايت فـقيه در نجف بازگـو کردند و بدين شکل به مبارزه با ظلم و ستم پرداختند. با توجه به اينکه رژيم پهلوي سايه هاي استبداد خويش را بر کشور حاکم کرده بود، ايشان نظام شاهنشاهي را نظام استبدادي دانستند و مبارزه عليه آن را آغاز کردند. البته اين مبارزه پس از تصويب لايحه انجمن هاي ايالتي و ولايتي در 16 مهر 1341 خورشيدي، به صورت جدي شروع شد و در 1342 خورشيدي با بازداشت امام خميني به وسيله عوامل رژيم پهلوي در قـيـام سراسري روحانيان و به شهادت رساندن بسياري از مردم در 15 خـرداد همان سال اوج گرفت و بدين گونه اين قيام نقطه عطفي بر آغاز مبارزه هاي انقلابي ايرانيان شد.

پس از آن مواضع سرسختانه امام خميني نسبت به لايحه کاپيتولاسيون در 21 مهر 1343 خورشيدي رژيم پهلوي را بر آن داشت تا ايشان را به ترکيه و پس از آن به نجف تبعيد کنند. تبعيد باعث توقف نهضت مردمي ايران نشد بلکه امام خميني در آن شرايط نيز به روشنگري مردم نسبت به جنايت هاي رژيم ادامه دادند تا آنکه اعتراض هاي مردمي و رهبري مقتدارانه ايشان سبب شد تا آن بزرگوار پس از سال ها در 12 بهمن 1357 خورشيدي به کشور بازگردند و با رهبري خويش انقلاب اسلامي ايران را در 22 بهمن همان سال به پيروزي رساندند، پس از آن نيز با برپايي نظام جمهوري اسلامي در کشور، ديده بان هميشه بيدار انقلاب به رهبري هوشمندانه خويش ادامه دادند و ياري بخش ملت در هشت سال جنگ تحميلي شدند.

سرانجام پس از سال ها تلاش در راه استواري استقلال و آزادي ميهن در 14 خرداد 1368 خورشيدي ديده از جهان فرو بستند و به ديار حق شتافتند و اينگونه ملتي را غرق در غم و اندوه کرد اما وصيت نامه سياسي و الهي را به يادگار گذاشتند که نقشه راه نظام اسلامي را ترسيم کردند اين وصيت نامه يک سند افتخار براي کشور و ملت ما است. امام خميني (ره) رهنمون هاي بسيار دقيقي را ارايه داده اند. وصيت نامه امام خميني (ره) از قويترين و بهترين ميراث معنوي آن امام و راهنماي ملت در همه مسايل و رويدادها ست. مقام معظم رهبري درباره توجه همگان به اين وصيت نامه فرموده اند: قشرهاي مختلف مردم به ويژه جوانان، مسئولان قواي سه گانه و مسوولان همه دستگاه ها اين وصيت نامه را بازخواني و در بخش ها و نکات فراوان آن تأمل و تدبر کنند؛ چرا که اين وصيتنامه در واقع دستورالعملي ملي براي پيشرفت و توسعه و سرافرازي ايران است.

پس از اين رويداد تلخ، کشور نياز به رهبري ديگر داشت تا سکان هدايت را بر عهده گيرد و ايران اسلامي را به طرف عزت و سربلندي راهنمايي کند، به همين منظور مجلس خبرگان در عصر همان روز تشکيل جلسه داد و پس از بحث و تبادل نظرهاي فراوان، سرانجام آيت الله خامنه اي رييس جمهوري وقت را به عنوان رهبري جمهوري اسلامي برگزيد. اکنون پس از گذر 27 سال از اين رخداد، ايشان با حمايت ها و هدايت هاي مقتدرانه خويش، نام اين ديار کهن را بيش از پيش در جهان هستي پر آوازه ساخته اند و سبب سربلندي مردمان ايران در جوامع بين المللي شده اند.

«حجت الاسلام سيدرضا اکرمي» مشاور عالي وزير کشور در امور روحانيت، رييس شوراي فرهنگي نهاد رياست جمهوري و وزارت کشور و عضو جامعه روحانيت مبارز به مناسبت سالگرد رحلت امام خميني(ره) در گفت و گو با پژوهشگر گروه اطلاع رساني ايرنا، درباره ويژگي هاي شخصيتي ايشان، گفت: وقوع رويدادهايي چون شهادت آيت الله سيدمصطفي خميني، مساله هجرت امام از عراق به پاريس، اعلاميه ها و گفت و گوهاي متعدد ايشان با رسانه هاي مختلف جهان در 1356 و 1357 خورشيدي باعث شدند تا مردم ايران نسبت به معمار بزرگ انقلاب معرفت و آگاهي بيشتري پيدا کنند، در اين ميان اجازه دخالت دادن به بيگانگان در امور کشور و گسترش فساد در حکومت پهلوي سبب شد تا مبارزه ها عليه اين رژيم شکل جدي به خود بگيرد بنابراين ظلم و ستمي که آنان نسبت به مردم و انقلاب انجام دادند، همگي باعث شد تا محمدرضا پهلوي در 26 دي 1357 خورشيدي از ايران برود و امام خميني در 12 بهمن همان سال وارد کشور شود و اينگونه انقلاب اسلامي به دليل عوامل مهمي همچون علاقه مردم نسبت به امام، فساد حکومت پهلوي و وابستگي به آمريکا و رژيم صهيونيستي به پيروزي رسيد.

مشاور عالي وزير کشور در امور روحانيت نقش مهم بنيانگذار انقلاب را در پيشبرد اهداف نهضت اسلامي در دوران تبعيد، چنين توصيف کرد: امام خميني در دوره تبعيد در عراق در شهر نجف توانستند ابعاد گوناگون و برجسته شخصيت خويش را به همگان نشان دهند؛ به همين جهت عالمان آن ديار دريافتند که ايشان از شخصيت ممتاز و والاي علمي، فرهنگي، اجتهادي، فقهي و اخلاقي برخوردار هستند. پس از مدتي امام به پاريس هجرت کردند و حضور ايشان در آنجا نه تنها امام را از ادامه مبارزه عليه رژيم پهلوي بازنداشت بلکه اين امر در نشان دادن چهره حقيقي رژيم پهلوي موثر بود.

عضو جامعه روحانيت مبارز با اشاره به نقش امام خميني در احياي انديشه حکومت اسلامي بيان داشت: ايشان از همان ابتدا که وارد صحنه مبارزه عليه رژيم پهلوي شدند، در سخنراني عاشوراي 1342خورشيدي و چهارم آبان 1343 خورشيدي دو امر مهم را انجام دادند. نخست آنکه رژيم پهلوي و آمريکا را به مردم معرفي کردند و به همگان شناساندند که اين حکومت با رژيم صهيونيستي همکاري مي کند و دوم آنکه امام در نجف، بحث ولايت فقيه را مطرح کردند و نجات ايران را در اين امر دانستند که بايد نظام ولايت فقيه به وجود بيايد تا مردم از اين وابستگي و استبداد نجات پيدا کنند.

حجت الاسلام اکرمي درباره شناخت انديشه هاي امام خميني توضيح داد: براي آشنايي با انديشه هاي امام(ره) بايد تمامي دوره هاي زندگي ايشان همچون تحصيل، تدريس، اجتهاد، مبارزه عليه رژيم و تبعيد به کشورهاي مختلف را مورد بررسي قرار داد. همچنين براي دستيابي به اين شناخت بايستي آثار ايشان را مطالعه کرد. امام بر قرآن، اهل بيت(ع) و تاريخ اهتمام داشتند و همواره به اسلام ناب محمدي مي انديشيدند و تمام زندگي ايشان در مسايل ديني، اسلامي و انقلابي شکل گرفته است و بر اين امر تاکيد داشتند که مردم بايد سرنوشت خويش را با راي دادن و حضور در صحنه سياسي کشور و... تعيين کنند.

مشاور عالي وزير کشور در امور روحانيت در ادامه افزود: تاثيرگذاري شخصيت امام خميني را مي توان در دو رويداد مشاهده کرد، نخست آنکه با ورود به تهران در 12 بهمن 1357 خورشيدي، مردم از فرودگاه تا بهشت زهرا استقبال بي سابقه اي از امام کردند و اين نخستين دليل بر تاثير شخصيت آن بزرگوار بر مردم آزاده ايران است، همچنين عامل ديگر را مي توان شرکت ميليوني ايرانيان در تشييع شکوهمند پيکر امام خميني(ره) در 14 خرداد 1368 خورشيدي دانست، اين عوامل نشان مي دهد که بنيانگذار انقلاب و مردم يکديگر را به خوبي شناخته بودند و ارتباط آنان برپايه ديانت و اسلام بود.

رييس شوراي فرهنگي نهاد رياست جمهوري در ارتباط با روش سياسي امام خميني پس از پيروزي انقلاب چنين تصريح کرد: ايشان پس از پيروزي انقلاب در 1358 خورشيدي پنج همه پرسي و انتخابات را برگزار کردند، از اصل همه پرسي براي نظام جمهوري اسلامي تا تشکيل مجلس شوراي اسلامي مي توان دريافت که ايشان به مردم اعتماد داشتند و ملت ايران نيز رفتاري متقابل با امام(ره) داشتند بنابراين اين تلاقي اسلام و مردم عامل بسيار شکوهمندي شد که هم اهداف اسلام در حکومتي اسلامي تحقق يابد و مردم نيز در سرنوشت خود نقش داشته باشند.

حجت الاسلام اکرمي درباره ديدگاه امام خميني به اقوام مختلف و احزاب يادآور شد: در آغاز پيروزي انقلاب امام بر وحدت و اتحاد تمامي مردم ايران تاکيد داشتند تا پس از آنکه قانون تصويب شد و حزب ها جايگاه قانوني پيدا کردند، ايشان براي گروه هاي سياسي که در چارچوب قانون به انجام وظيفه مي پرداختند، احترام قايل بودند. همچنين به دليل وجود اقوام مختلف در کشور، اتحاد آنها در طول تاريخ و نقش مهم آنان، امام خميني نيز نسبت به اقوام محبت و عنايت داشتند و از همگان وحدت و انسجام را در چارچوبي قانوني و اخلاقي در خواست مي کردند.

عضو جامعه روحانيت مبارز با اشاره به مديريت بنيانگذار جمهوري اسلامي در جنگ هشت ساله اظهار داشت: امام خميني، حمله رژيم بعث به ايران را امري بسيار ابتدايي مي دانستند و در اين باره فرمودند که «دزدي آمده و سنگي انداخته» و اينگونه سبب ايجاد آرامش در ميان مردم شدند، همچنين در واکنشي ديگر، هنگامي که نبرد هوايي، زميني و دريايي ميان دو کشور شکل گرفت، جنگ را مساله اصلي دانستند و بيان کردند که مقاومت را تا آخرين فرد ادامه خواهيم داد تا آنکه پس از پايمردي هاي مردم در برابر تهاجم رژيم بعث و هنگامي که شکست عراق بر همگان آشکار شده بود، امام خميني، قطعنامه 598 را مورد پذيرش قرار دادند و اين امر را به نوشيدن جام زهر تعبير کردند. البته پس از آن، حقانيت ايران با تجاوز صدام به کويت و حمله آمريکا به عراق به جهانيان بيش از پيش ثابت و آشکار شد که تمامي تصميم هاي امام(ره)، مردم و مسوولان کشور در هشت سال دفاع مقدس، عزت مدارانه، مردمي و قانوني بوده است.

حجت الاسلام اکرمي درباره وصيت نامه امام، ياد آور شد: وصيت نامه 29 صفحه اي امام خميني يک دائره المعارف است که بيانگر نگاه ايشان در اصل انقلاب و پس از انقلاب به شمار مي رود، بايستي وصيت نامه ايشان را به عنوان يک منشور مورد توجه قرار داد زيرا امام نسبت به دين احترام بسياري قائل بودند بنابراين در اين وصيت نامه موضوع هايي چون حديث ثقلين، وحدت و اتحاد مردم و روحانيان، مساله مقاومت و استقامت در برابر دشمني ها و رعايت اخلاق در تمام ابعاد زندگي را مشاهده کرد.

مشاور عالي وزير کشور در امور روحانيت در ادامه افزود: مردم ايران، رهبري امام خميني را در جريان مبارزه در برابر رژيم پهلوي پذيرفتند و پس از پيروزي انقلاب اسلامي نيز ايشان را به صورت قانوني، رهبر نظام جمهوري اسلامي دانستند تا آن که پس از درگذشت امام(ره)، مجلس خبرگان رهبري به نمايندگي مردم، آيت الله خامنه اي که به عنوان شخصيتي کارآمد عهده دار سمت هايي همچون امامت جمعه تهران و رياست جمهوري بودند، با راي اکثريت به عنوان رهبري نظام جمهوري اسلامي ايران انتخاب کردند.

رييس شوراي فرهنگي وزارت کشور در پايان به مناسبت سالروز رحلت امام خميني سه نکته را يادآور شد: نکته نخست آنکه شخصيت امام(ره) در طول 27 سال پس از ارتحال ايشان بيشتر به وسيله مردم ايران، منطقه و جهان شناخته شده است و ديگر آنکه زندگي ارزشمند بنيانگذار انقلاب سبب شد تا همچنان محبوبيت امام خميني ماندگار بماند، نکته سوم نيز در آثار و خدمات معمار بزرگ انقلاب نهفته است؛ در بررسي آنها به اين نتيجه خواهيم رسيد که ايشان براي ايران امروز چه سخني و تدبيري انديشيده اند.

*گروه اطلاع رساني
خبرنگار: فاطمه مهدوي**انتشار دهنده: شهربانو جمعه
پژوهشم**9128**9131



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۴۳۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو عامل کاهش مشارکت در دور دوم انتخابات

حزب اسلامی ایران زمین برای حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر؛ فهرست ۱۶ نفره پیشنهادی خود را در دوردوم انتخابات به جبهه پیشرفت ،رفاه ،و عدالت و هیئت عالی شورای وحدت اعلام کرد که ۱۳ نفر از ۱۶ نفر به تصویب رسید و فهرست۱۳+۳بعنوان لیست نهایی به مردم شریف تهران، ری، شمیرانات، پردیس واسلامشهر معرفی شد.

دریکی دو روزبا قیمانده به انتخابات جز دعوت به مشارکت هر چه بیشترمردم که کاری نمی شود کرد،اینهم می شود"گفتاردرمانی" که مردم بامشارکت واقعی حدود ۳۸در صدی خود وشکستن رکورد مشارکت حداقلی نسبت به انتخابات های ۹۸وبه قبل درروز۱۱ اسفند نشان دادند که (گفتاردرمانی انتخابات) هم چندان اثری درافزایش مشارکت نخواهد داشت. مضافا اینکه درانتخابات۲۱اردیبهشت دو عامل دیگر هم به کاهش مشارکت نسبت به دوراول دامن خواهد زد که یکی طبیعی و نتیجه خارج شدن هزاران نامزد از دور رقابت است که طرفداران خاص خودشان را دارند و بخشی از آنان پای صندوق‌ها نخواهند آمد. عامل دوم اتفاقات تلخی است که درفاصله ۱۱ اسفند تاکنون از ناحیه دو روحانی سرشناس دارای تریبون و همچنین گرفتن عروسی دختر شخصیت شناخته شده درسوپر لاکچری‌ترین هتل پایتخت باهزینه میلیاردی است که ازجمله مستندات و مصادیق وجود اختلاف طبقاتی میان مردم ومسئولان محسوب شد. .امام علی (ع) درنامه۵۳نهج البلاغه آنرا ازآفات۳ گانه حکو مت و از عوامل رویگردانی مردم ازدولت های اسلامی میداند که موجب دلسردی و قهربرخی باصندوق های رای خواهد شد.

البته معتقدم مردم نباید حساب"سوءعملکرد مسئولان" رابپای "نظام"بگذا رند، دولت ها می آیند و می روند واین "نظام جمهوری اسلا می" است که باید بماند وهمه ما بحکم وظیفه دینی وملی باید درحفظ و بقاء این نظام بکوشیم که بفرموده امام(ره):«حفظ نظام ازاوجب واجبات است».

نهادم قدسی که درکنارهمه مشکلات ناشی ازناکارآمدی برخی مسئولان در ادوار مختلف دستاوردهای ارزشمند و فراوانی داشته است ازجمله پیروزی شکوهمندانقلا ب اسلامی،پیروزی در ۸ سال جنگ تحمیلی که آرزوی تصرف یک وجب ازخاک سرزمین مقدسمان را به دل دشمنان گذاشت،پیشرفت های چشمگیری که درحوزه نانو و فن آوری های نوین ودانش بنیان بحکم "من استطعتم من قوه ورباط الخیر"داشته ایم که منجربه ساخت پیشرفته ترین سلاح های جنگی وافزا یش قدرت دفاعی نظام دربرابر دشمنان شده است که حمله اخیر موشکی و پهبادی به موا ضع نظامی رژیم منحوس وسفاک صهیونیستی که مجهزبه سلاح شیمیایی درمنطقه و موردحما یت بی چون وچرای آمریکا و کشورهای اروپایی است که جرائت پا سخ را ازرژیم غاصب سلب نمود و بسیاری ازموفقیت های دیگر که مایه سربلندی واقتدارنظام جمهوری اسلامی ایران درمنطقه و جهان شده است و بعنوان قدرتمندترین کشورمنطقه، تکیه گاه وامید کشورهای اسلامی بشمارمی آید دلیل محکمی است که حتی تحت بدترین شرایط نباید پشت نظام راخالی کرد بلکه برای حفظ نظام و ناامید ساختن دشمنان برانداز باید در میدان بود که حضور در پای صندوق های رای ولو برای رای به یک‌ نفرهم بودن درمیدان است و خاری برچشم دشمنانی که بدخواه ملت ایران هستند و البته درجای خود با تقویت روحیه مطالبه‌گری به بیان مطالبات برحق خود از مسئولین باید پرداخت و هنگام لزوم بحساب نمایندگان ومسئولان بی کفایت در هر مقام و مرتبه‌ای که باشند باید رسید.

دبیرکل حزب لسلامی ایران زمین

212

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904423

دیگر خبرها

  • دو عامل کاهش مشارکت در دور دوم انتخابات
  • لزوم شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی
  • شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی
  • حضور ۵ هزار نفری کرمانشاهیان در مراسم سالگرد ارتحال امام(ره)
  • امروزه ریشه های شجره طیبه انقلاب اسلامی ایران مستحکم تر شده است
  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • طنین نوای لبیک حجاج در حسینیه امام خمینی(ره)
  • دستگاه‌های کردستان شرایط لازم را برای سفر زائران حرم امام خمینی(ره) فراهم کنند
  • خدمات جهاد سازندگی ماندگار است
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس